Τρίτη 11 Μαρτίου 2014


Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού                              
Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Πανεπιστημίου 30
Αθήνα, 10 Μαρτίου 2014
                                                                                                                         Αρ. Πρωτ. 1412

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Μ Ε
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 π.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση συνεχίζει, με νέα μέτρα, την πολιτική των απολύσεων στο δημόσιο, της διάλυσης των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και αγαθών, της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας.

Μετά τις διαθεσιμότητες/απολύσεις του 2013 φέρνει τώρα νομοσχέδιο που εισάγεται για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή την Τετάρτη 12/3/2014 που προβλέπει:

1.              Κλείσιμο Νομικών Προσώπων του Δημοσίου και την απόλυση των εργαζομένων σε αυτά.
2.        Νέον σύστημα αξιολόγησης που βαθμολογούνται υποχρεωτικά το 15% με βαθμό 1-6, το 60% με 7-8 και το 25% με 9-10.  Το 15% των εργαζομένων με την αρνητική μοριοδότηση θα αποτελέσει μια μόνιμη δεξαμενή διαθεσιμότητας/απολύσεων.
3.       Με το άρθρο 43 του νομοσχεδίου προβλέπεται ο επανέλεγχος των διαδικασιών μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου και ο καθορισμός εκ των υστέρων νέων κριτηρίων, επιδιώκοντας έτσι τη δημιουργία μιας ακόμα δεξαμενής απολύσεων.

Μετά από λίγες μέρες,στις 22/3 λήγει το οκτάμηνο των πρώτων διαθέσιμων εκπαιδευτικών της μέσης εκπαίδευσης, σχολικών φυλάκων, χωρίς να έχει γίνει τίποτα για κινητικότητα με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα εκατοντάδες συνάδελφοί μας να οδηγηθούν στην ανεργία.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε την πολιτική αποδιάρθρωσης των δημόσιων υπηρεσιών, των απολύσεων και διάλυσης της ζωής μας είναι ο δικός μας αγώνας,Ο ΔΙΑΡΚΗΣ και ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ αγώνας των εργαζομένων και των συνδικάτων.
Ξεκινάμε την Τετάρτη 12/3 με την 24ωρη απεργία, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ στις 19 και 20/3 με 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και μέσα από Γενικές Συνελεύσεις ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ.
Αποκρούουμε τις πολιτικές καταπάτησης των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας, τον αυταρχισμό και την αστυνομική καταστολή.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στις απεργίας
και στα συλλαλητήρια.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με τον αγώνα μας μπορούμε να τους νικήσουμε

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γενική Γραμματέας

                Ζαχαρίας Τριγάζης                                                               Μαρλέν Λογοθέτη             


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου