Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού                            
Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Πανεπιστημίου 30
e-mail: sdpekpa@gmail.com
http://sdpekpa.blogspot.gr/           

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΡΙΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Με απόφαση της ΑΔΕΔΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες την Τρίτη 23.9.2014.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για να υλοποιήσει τις πολιτικές των απολύσεων, της συρρίκνωσης των δημόσιων υπηρεσιών και παράδοσης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ .
Χρησιμοποιεί τις πιο ακραίες μορφές αυταρχισμού και καταστολής, επιστρατεύει τα δικαστήρια για να αντιμετωπίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις ακυρώνοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία.

Οι εργαζόμενοι ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ στις πολιτικές λεηλασίας των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων τους, στις πολιτικές συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και διάλυσης της ζωής τους.

Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης και επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων από Ο.Χ. σε Α.Χ. με νέα κριτήρια σύμφωνα και με τη νέα απόφαση της ΑΔΕΔΥ.

Όλες, όλοι ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την Τρίτη 23/9/2014 και μαζικά συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121) στις 9.30 π.μ. όπου εκδικάζεται η προσφυγή του δημόσιου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις ηρωικές καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

  • Να ακυρώσουμε στην πράξη το νόμο 4250/2014 με στόχο την κατάργησή του.
  • Η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος μετατροπής των συμβάσεων που στοχεύουν στη δημιουργία νέων δεξαμενών απολύσεων δίπλα σε αυτή της διαθεσιμότητας ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να παύσει η διαθεσιμότητα. Να επανασυσταθούν οι θέσεις που καταργήθηκαν στα Πανεπιστήμια. Να επανέλθουν και να επανενταχθούν όλες, όλοι οι διαθέσιμοι στις θέσεις τους.
  • Να αντιμετωπιστούν τα φλέγοντα προβλήματα του Πανεπιστημίου που έχει οδηγηθεί σε αδυναμία λειτουργίας και βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ την υπόθεση της δουλειάς και της ζωής στα χέρια μας.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ το δωρεάν δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου και το δικαίωμα της νεολαίας, χωρίς φραγμούς, στην πρόσβαση στην ανώτατη μόρφωση.
ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ την πολιτική συρρίκνωσης της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης, την μείωση του πληθυσμού (φοιτητικού, διδακτικού-ερευνητικού, προσωπικού διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης)

ΛΕΜΕ ΟΧΙ
  • στις διαγραφές φοιτητών
  • στις απολύσεις
  • στο νέο σχέδιο συρρίκνωσης (Αθηνά ΙΙ) της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην αλληλεγγύη, την κοινή δράση με όλους τους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας, την ενότητα και την αγωνιστική στάση αξιοπρέπειας ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ για μια καλύτερη επόμενη μέρα στη δουλειά μας και τη ζωή μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Για το Δ.Σ.

   Ο Πρόεδρος                Η Γ. Γραμματέας

Ζαχαρίας Τριγάζης      Μαρλέν Λογοθέτη
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου