Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Για συμβασιούχους συναδέλφους μας

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού
Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Πανεπιστημίου 30
e-mail: sdpekpa@gmail.com
http://sdpekpa.blogspot.gr/
Αθήνα 31 Μαρτίου 2016
Αριθ. πρωτ. 1606


«Εάν μέχρι την 31η.03.16 δεν έχετε προβεί σε έναρξη επαγγέλματος στην αρμόδια ΔΟΥ και δεν έχετε εγγραφεί ως ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ, λύεται αυτομάτως η συνεργασία σας με το Πανεπιστήμιο Αθηνών».
Με μια επιστολή η Διοίκηση του Πανεπιστημίου ανακοίνωσε στους φύλακες της Φιλοσοφικής, Νομικής και άλλων χώρων του ΕΚΠΑ πως έχουν διορία δύο ημερών για να κάνουν έναρξη επαγγέλματος στην εφορία ώστε να προσληφθούν με μπλοκάκι αλλιώς χάνουν τη θέση τους.
Με το μαχαίρι στο λαιμό, και ενώ οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τις συμβάσεις εργασίας έχουν ήδη πάρει το δρόμο τους για ψήφιση στη Βουλή, η Διοίκηση αποφασίζει να εξαντλήσει την αναλγησία της στον αδύναμο, λόγω επισφαλών σχέσεων εργασίας, κρίκο, τους συμβασιούχους συναδέλφους μας.
Η Διοίκηση επικαλείται τη «νομιμότητα», μια έννοια που χρησιμοποιείται κατά το δοκούν στο ΕΚΠΑ.
Η Διοίκηση του ΕΚΠΑ για άλλη μια φορά δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Οι συμβασιούχοι καλούνται να υποστούν σαν «προσωρινή λύση» τη μετάβαση στο μπλοκάκι, με την υπόσχεση ότι, μετά την αλλαγή της νομοθεσίας, θα επανέλθουν στο ΙΚΑ.
Αναρωτιέται κανείς εύλογα, για ποιο λόγο, ενώ στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, το ζήτημα των συμβάσεων εργασίας θα επιλυθεί νομοθετικά και, παρά την Πράξη Νομικού Περιεχομένου της 28ης/12/2015, με την οποία έχει ήδη διευθετηθεί το ζήτημα, η Διοίκηση του ΕΚΠΑ συνεχίζει να επιμένει στον κατήφορο των εργασιακών σχέσεων. Υποσχόμενη πράγματα που η ιστορία δείχνει ότι δεν πρόκειται να τηρήσει. Πρόσφατα, άλλωστε, μια άλλη μερίδα συμβασιούχων κλήθηκε να μεταβεί στην Εταιρία Αξιοποίησης Περιουσίας του ΕΚΠΑ με τη Διοίκηση να δεσμεύεται ότι εκεί θα προσληφθεί με συμβάσεις εργασίας. Οι εργαζόμενοι αυτοί κατέληξαν τελικά μόνιμα με μπλοκάκι…
Αυτή τη μεταχείριση, με το όπλο της απόλυσης πάνω στο τραπέζι, επιφυλάσσει η Διοίκηση σε εργαζόμενους που πληρώνονται ψίχουλα ενώ προσφέρουν επί σειρά ετών τις υπηρεσίες τους στο Ίδρυμα, φυλάσσοντας τις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ, δουλεύοντας διπλές και τριπλές βάρδιες (για τις οποίες ακόμα ΔΕΝ έχουν πληρωθεί) κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας για να καλύψουν τα κενά και να κρατήσουν όρθιο το ΕΚΠΑ.
Απαιτούμε να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους με το ισχύον καθεστώς και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για να προσληφθούν με συμβάσεις εργασίας.
Είναι το μόνο δίκαιο, το μόνο σωστό, το μόνο ηθικό.
Καλούμε το Υπουργείο να δώσει μόνιμη λύση στο πρόβλημα.
Καλούμε την ακαδημαϊκή κοινότητα με τα όργανά της να πάρει θέση για τους συμβασιούχους του Ιδρύματος.
Για το Δ.Σ.

 Ο Πρόεδρος              Η Γ. Γραμματέας

Ζαχαρίας Τριγάζης      Μαρλέν Λογοθέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου