Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού
Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Πανεπιστημίου 30

Αθήνα  20 Οκτωβρίου 2016
αρ.πρωτ: 1647



ΨΗΦΙΣΜΑ


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ εκφράζει την συμπαράστασή του στους συναδέλφους συμβασιούχους που διεκδικούν το αυτονόητο της μόνιμης και σταθερής εργασίας μέσω της αναγνώρισης των συμβάσεών τους ως αορίστου χρόνου.

Καταγγέλλουμε τη στάση των δικηγόρων του Πανεπιστημίου Αθηνών, που όχι μόνο αρνήθηκαν να δεχτούν το αυτονόητο – ότι οι συνάδελφοι μας εργάζονται επί σειρά ετών στο Ίδρυμα –  αλλά αμφισβήτησαν την ουσία της εργασίας τους με κάθε τρόπο, λέγοντας ψέματα ότι εργάζονται σε ερευνητικά προγράμματα.

Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανελλιπώς επί σειρά ετών, εργάζονται σε συγκεκριμένο χώρο (βιβλιοθήκες, γραμματείες, κεντρική διοίκηση ΕΛΚΕ, τεχνική υπηρεσία/υπηρεσία πρασίνου, φύλαξη κ.ά.) και υπογράφουν καθημερινά παρουσιολόγιο από το οποίο προκύπτει η οκτάωρη απασχόλησή τους. Δέχονται εντολές από συγκεκριμένους Διευθυντές και Προϊσταμένους, ανάλογα με την υπηρεσία που εργάζονται. Οι εργασίες, τις οποίες εκτελούν, καθώς και το σύνολο των αρμοδιοτήτων τους, δε διαφέρουν σε τίποτα από αυτές των μόνιμων υπαλλήλων ή των υπαλλήλων αορίστου χρόνου του Ιδρύματος. Πρόκειται για εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θεωρούμε ότι, εάν απομακρυνθούν, θα τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο η εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου. Στεκόμαστε στο πλευρό τους, όχι μόνο γιατί πιστεύουμε ακράδαντα στο δίκαιο του αγώνα τους, αλλά και γιατί χωρίς αυτούς το Πανεπιστήμιο δε θα επιβιώσει.




Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                Η Γ.Γραμματέας


Ζαχαρίας Τριγάζης       Μαρλέν Λογοθέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου