Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού
Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Πανεπιστημίου 30

Αθήνα 24 Νοεμβρίου 2015
αρ.πρωτ: 1576


Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, στα δικαστήρια του Πειραιά, εκδικάζεται η δίωξη εναντίον της συναδέλφου μας, Γ. Γραμματέως του Συλλόγου μας, Μαρλέν Λογοθέτη που κατηγορείται για «διατάραξη κοινής ειρήνης» μαζί με 32 ακόμα συλληφθέντες της μεγάλης αντιφασιστικής συγκέντρωσης που έγινε στο Κερατσίνι στις 18/9/2013, την επόμενη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της, μέχρι εκείνη την περίοδο, σκανδαλώδους ανοχής ή/και ανοιχτής συνεργασίας των μηχανισμών καταστολής με τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Στη μεγάλη συγκέντρωση της 18/9/2013 ενάντια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές διαδηλωτών, την ίδια στιγμή που, μέσα από τις γραμμές των ΜΑΤ, κάποιοι που πετροβολούσαν τους διαδηλωτές, όχι μόνο δεν ενοχλούνταν, αλλά εξωραΐζονταν σε «αγανακτισμένους κατοίκους». Η συγκέντρωση χτυπήθηκε με περισσή βιαιότητα από τις δυνάμεις καταστολής με αποτέλεσμα πολλούς σοβαρούς τραυματισμούς (υπήρξε διαδηλωτής που έχασε μόνιμα την όραση από το ένα μάτι), την ίδια ώρα που γύρω από το Ρουπακιά και τους εντολείς του υψωνόταν ένα προστατευτικό δίχτυ με προφανή σκοπό να πέσουν στα μαλακά, με τη δολοφονική και οργανωμένη ενέδρα των χρυσαυγιτών εναντίον του Π. Φύσσα να παρουσιάζεται σαν ένας τυχαίος καυγάς για οπαδικούς λόγους.

Η επιμονή κι η αποφασιστικότητα όσων συμμετείχαν σε εκείνη τη συγκέντρωση για να διαδηλώσουν την οργή τους ήταν ο καταλύτης που επέβαλλε στις κρατικές αρχές να αλλάξουν –επιφανειακά τουλάχιστον- τη μέχρι τότε προκλητικά μεροληπτική στάση τους απέναντι στους χρυσαυγίτες και να παραπέμψουν σε δίκη τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Π. Φύσσα και υπεύθυνους για δεκάδες άλλες καταγεγραμμένες περιπτώσεις εγκληματικής βίας.  Ήταν αναμφίβολα μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, χωρίς το οποίο δε θα είχαν γίνει ούτε αυτά τα στοιχειώδη.

Οι πληροφορίες από τη δίκη της Χρυσής Αυγής που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στον Κορυδαλλό, δείχνουν ότι οι εκλεκτικές συγγένειες εξακολουθούν να υφίστανται και ότι κάποιοι υψηλά ιστάμενοι μεθοδεύουν την απαλλαγή της ηγεσίας και την καταδίκη  μόνο του δράστη εντολοδόχου για τα μάτια του κόσμου. Παράλληλα φαίνεται πως μέρος του κρατικού μηχανισμού επιζητεί ενός είδους ρεβάνς από τους αγωνιστές που με τη σθεναρή στάση τους, τον ανάγκασαν σε αναδίπλωση.

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους 33 συλληφθέντες. Είμαστε ΟΛΟΙ-ΕΣ μας ΕΝΑΣ-ΜΙΑ απ’ αυτούς.

Για το Δ.Σ

     Ο Πρόεδρος                  Η Ειδ. Γραμματέας


Ζαχαρίας Τριγάζης           Ροδάνθη Ξεζωνάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου