Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση για τέως ΔΣ

Την Τετάρτη, 5/2/2014, εστάλη μια πρόσκληση για σύγκληση ΓΣ τη Δευτέρα 10/2/2014, την οποία υπέγραφαν μέλη του τέως ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού.

Σύμφωνα με αποφάσεις σύμφωνες με το καταστατικό που ως σύλλογος πήραμε, το τέως ΔΣ έχει καθαιρεθεί και κατά συνέπεια δεν υφίσταται, καθώς:

- Στη Γ.Σ. της 11ης/12/2013 κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά του τέως ΔΣ, η οποία έγινε δεκτή από το σώμα και αποφασίστηκε : να γίνει μυστική ψηφοφορία τη 12η/12/2013, κατά τα προβλεπόμενα από το καταστατικό, για την υπερψήφιση ή μη της πρότασης μομφής. Σε αυτή τη συνέλευση παρόντα ήταν και τα μέλη του προεδρείου του τέως ΔΣ, τα οποία μάλιστα τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκειά της Γ.Σ.  Ενώ επρόκειτο να γίνει η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής, αποχώρησαν χωρίς να καταθέσουν ένσταση στο προεδρείο της συνέλευσης.

- Στις 12/12/2013, σύμφωνα και με όσα αναγράφει το καταστατικό του συλλόγου μας, έγινε μυστική ψηφοφορία με εφορευτική επιτροπή και η πρόταση μομφής υπερψηφίστηκε.

- Στη Γ.Σ. της 13ης/12/2013 - προκηρύχθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του Συλλόγου και εκλέχθηκε εφορευτική επιτροπή. Οι αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν στις 20/12/2013.

Όλοι οι συνάδελφοι είχαν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα είτε μέσω συνδυασμών είτε ως μεμονωμένοι υποψήφιοι.

Το προεδρείο του τέως ΔΣ, με ανακοίνωσή του στις 17/12/2013, όχι μόνο δεν αναγνώρισε τη σύμφωνη με το καταστατικό διαδικασία αυτή, αλλά απείλησε με διαγραφή από το σύλλογο όσους συναδέλφους θα συμμετείχαν στη διαδικασία των εκλογών.

Η απόφαση μελών του τέως Δ.Σ. να συγκαλέσουν Γ.Σ. τη Δευτέρα 10/2/2014 παραβιάζει κατάφωρα το καταστατικό, καθώς το τέως Δ.Σ. έχει κηρυχθεί έκπτωτο με μυστική ψηφοφορία, ως εκ τούτου δεν εκπροσωπεί πλέον τους εργαζόμενους που ανήκουν στο Σύλλογο. Επιπλέον, 3 από τα μέλη του, έχοντας αποδεχθεί τη διαδικασία της μομφής, δήλωσαν δημοσίως πριν τις εκλογές ότι δε συμμετέχουν σ’ αυτό, με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει ήδη από τότε 6 από τα 9 μέλη που ορίζει το καταστατικό του Συλλόγου.

Κατά συνέπεια, συνεδριάσεις ή Γ.Σ. που τυχόν συγκαλούν μέλη του τέως Δ.Σ. είναι ανυπόστατες.

Η νόμιμη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε στις 6/2/2014 και οι αποφάσεις έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Οι διαθεσιμότητες/απολύσεις που συνδέονται με τους νόμους 4009/4076 και την αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου και η αντίσταση στην υλοποίησή τους με μια απεργία 3,5 μηνών, δεν μπορεί να γίνονται διαπραγματευτικό εργαλείο στα χέρια γραφειοκρατών συνδικαλιστών για την προάσπιση συμφερόντων δικών τους και του μηχανισμού τον οποίο υπηρετούν.

Δεν δίνουμε το δικαίωμα σε αυτούς που:
- με τη στάση τους διευκόλυναν την κυβερνητική πολιτική και έτσι σήμερα 400 συνάδελφοι οδηγούνται στη διαθεσιμότητα
- υπονόμευσαν τον απεργιακό μας αγώνα των 3,5 μηνών
- μέσα από υπόγειες επαφές και «διαπραγματεύσεις» με το Υπουργείο Παιδείας, προωθώντας προτάσεις ηθικού και πολιτικού αμοραλισμού, καλλιέργησαν κλίμα «κανιβαλισμού»
- αγνόησαν επιδεικτικά τις συλλογικές μας αποφάσεις (που και οι ίδιοι είχαν ψηφίσει) με δηλώσεις τους στην Δ.Τ. (κάλεσμα για ατομική απογραφή)
- ανήγγειλαν τη λήξη της απεργίας στα ΜΜΕ σε αντίθεση με τις αποφάσεις των Γ.Σ.

να διαπραγματεύονται τη «σωτηρία» μας, πουλώντας ψεύτικες υποσχέσεις, καλλιεργώντας τον εφησυχασμό.

Βάζουμε τέλος στη λογική της ανάθεσης σε συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες που μας κόστισε ακριβά. Παίρνουμε την υπόθεση των διεκδικήσεων στα χέρια μας και με την συμμετοχή μας στις Γ.Σ., με τις προτάσεις μας συνδιαμορφώνουμε τους όρους του αγώνα μας, που θα φέρει την ανατροπή των πολιτικών λεηλασίας της εργασίας και της ζωής μας.
 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                                       Η Γ. Γραμματέας
Ζ. Τριγάζης                                                                                         Μ. Λογοθέτη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου