Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού
Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Πανεπιστημίου 30
e-mail: sdpekpa@gmail.com
http://sdpekpa.blogspot.gr/


Αθήνα, 18/6/2014



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Την Τρίτη, 17/6, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΚΣ της ΟΔΠΤΕ και εκπροσώπων των συλλόγων των 8 ΑΕΙ με τον Υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο.
  1. Ο Υπουργός τόνισε ότι ισχύει η απόφαση της κυβέρνησης για 600 θέσεις κινητικότητας και για αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των ΑΕΙ, η οποία θα ολοκληρωθεί σε 50 μέρες και τα αποτελέσματά της θα είναι απολύτως δεσμευτικά. ΕΑΝ ΚΙ ΕΦΟΣΟΝ από αυτή προκύψει ότι υπάρχει ανάγκη για επιπλέον θέσεις, αυτές θα προκηρυχθούν.
  2. Για τις 600 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί:
  • Ο Υπουργός είπε ότι οι θέσεις κινητικότητας είναι 102 δια-ιδρυματικής και 498 ενδο-ιδρυματικής. Όλοι οι διαθέσιμοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση για όλες τις θέσεις, είτε βρίσκονται στο Ίδρυμα από το οποίο προέρχονται είτε σε άλλο. Επισημάνθηκε ότι, εάν ενδο-ιδρυματική σημαίνει επανατοποθέτηση στο Ίδρυμα από το οποίο προέρχεται κανείς, ούτε στην προκήρυξη ούτε στην εγκύκλιο δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο, ούτε διασφαλίζεται με κάποιο τρόπο (π.χ. επιπλέον μοριοδότηση). Ο Υπουργός δήλωσε άγνοια. Υποσχέθηκε να το εξετάσει.
  • Επισημάνθηκε στον Υπουργό ότι, από τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί προκύπτει κατάργηση ολόκληρων υπηρεσιών (φύλαξη, διευθύνσεις πληροφορικής, κ.α.).
  1. Για την αξιολόγηση των οργανογραμμάτων και το ενδεχόμενο προκήρυξης νέων θέσεων:
  • Η αξιολόγηση θα γίνει από ιδιωτική εταιρεία, με «διεθνή κριτήρια management, διοίκησης πανεπιστημίων», τα οποία θα είναι γνωστά στα ΑΕΙ.
  • Σε επισήμανσή μας ότι, από τα όσα είπε, προκύπτει ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΣΕΙΣ, αφού ο αξιολογητής μπορεί να καταλήξει ότι δε χρειάζεται επιπλέον προσωπικό, ο Υπουργός απάντησε «Είστε απολύτως ακριβής».
Γενικά σχόλια:
Α. Ο Υπουργός επανέλαβε πολλές φορές τη φράση «δεν το γνωρίζω» και δη για βασικά και στοιχειώδη ζητήματα. Το μόνο που είπε με απόλυτη βεβαιότητα ήταν ότι δεν υπάρχει καμιά δέσμευση για προκήρυξη επιπλέον θέσεων.
Γ. Διαχώρισε τη θέση του τόσο από τον Κ. Αρβανιτόπουλο όσο και από τον Κ. Μητσοτάκη σε κάποια σημεία, υπενθυμίζοντας συνεχώς ότι δεν ανήκουν στο ίδιο κόμμα της συγκυβέρνησης.
Δ. Στη συνάντηση ήταν και δημοσιογράφοι, πράγμα που παρουσιάστηκε εκ μέρους του σαν ένδειξη διαφάνειας. Δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις και άρα δεν είπε τίποτα που να μπορεί να του χρεωθεί αργότερα (σε αντίθεση ίσως με τον κ. Αρβανιτόπουλο), αλλά η όλη παρουσία του κινήθηκε στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης ενός επικοινωνιακού προφίλ ενός διαλλακτικού, κορυφαίου πολιτικού το οποίο φαίνεται να ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

Για το Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος              Η Γ.Γραμματέας


Ζαχαρίας Τριγάζης     Μαρλέν Λογοθέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου