Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού
Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Πανεπιστημίου 30
e-mail: sdpekpa@gmail.com
http://sdpekpa.blogspot.gr/

Αθήνα, 9/6/2014
Αρ.Πρωτ. 1439


ΤΕΤΑΡΤΗ, 11/6
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΚΠΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ 8 ΑΕΙ
(Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημίου Πατρών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πανεπιστημίου Κρήτης).


Την Τετάρτη, 11/6, μετά το πέρας της κινητοποίησης και την πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καλούμε όλους τους συναδέλφους από τα 8 ΑΕΙ στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ (στα Προπύλαια) για να συντονίσουμε τις περαιτέρω δράσεις μας.

Η 15η Ιουνίου πλησιάζει.

Το διάστημα της διαθεσιμότητας για τους εργαζόμενους των περισσότερων καταργημένων κλάδων στα ΑΕΙ τελειώνει. Οι συνάδελφοί μας οδηγούνται στην απόλυση.

Τα χρονικά περιθώρια δεν έχουν απλά στενέψει, αλλά τελείωσαν.

Οι δεσμεύσεις του Υπουργού Παιδείας για ενδο- και δια- ιδρυματική κινητικότητα αποδεικνύεται ότι δεν ήταν παρά μια εξαπάτηση που στόχο είχε, αρχικά, τη λήξη της μεγάλης απεργίας μας που έφερε σε δύσκολη θέση τόσο την κυβέρνηση όσο και την τρόικα, και, στη συνέχεια, τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των ΑΕΙ, παρά τις μαζικές διαθεσιμότητες/απολύσεις σ’ αυτά.

Καταδικάζουμε την εσκεμμένη καθυστέρηση του ΥΔΜΗΔ και του Υπουργείου Παιδείας ως προς την υλοποίηση οποιασδήποτε ρύθμισης που, στο πλαίσιο των «δεσμεύσεων» του δεύτερου, θα οδηγούσε σε ενδο-/δια-ιδρυματική κινητικότητα μέσα στο πρώτο 5νθήμερο του Ιουνίου.

Θεωρούμε ότι ο κοινός μας αγώνας είναι μονόδρομος.

Η ώρα για την επίλυση του ζητήματος είναι τώρα.

Δε συναινούμε. Δε συμβιβαζόμαστε.

Καμιά απόλυση. Κανένας μόνος του.

Ενάντια στις απολύσεις και την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων μέσω διαθεσιμότητας, αξιολόγησης, μείωσης δομών, ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών, κ.α. απαντάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.


Για το Δ.Σ.

   Ο Πρόεδρος                Η Γ.Γραμματέας


Ζαχαρίας Τριγάζης        Μαρλέν Λογοθέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου