Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού
Πανεπιστημίου Αθηνών                                                             
Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Πανεπιστημίου 30                                                                        
e-mail: sdpekpa@gmail.com                                                                     
http://sdpekpa.blogspot.gr/                                              

Αθήνα 6 Μαρτίου 2015
Α.Π. 1500
                                                                                                 


ΠΡΟΣ
-          Πρύτανη Ε.Κ.Π.Α.,
Καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο
                                                                       
                                                                   ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
-          Πρόεδρο Τμήματος Γεωλογίας και Γεω-περιβάλλοντος, Καθηγητή Νικόλαο Βούλγαρη
-          Διευθυντή ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» Καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα
      
Κύριε Πρύτανη,

μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της διαδικασίας επιλογής μεταπτυχιακών φοιτητών στο Π.Μ.Σ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, που λειτουργεί από τις αρχές του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015, προκύπτουν πολλά ερωτηματικά και ζητήματα ακαδημαϊκής και ηθικής τάξης και πρέπει να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις που θα συνοδευτούν με ανάλογες ενέργειες.

Πιο συγκεκριμένα:

1.      Διευθυντής του ΠΜΣ είναι ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚΕ, Καθηγητής κ. Ευθύμιος Λέκκας.  Σημαντικός αριθμός από τους εισαχθέντες στο Π.Μ.Σ. είναι εργαζόμενοι στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) και μέλη του στενού πυρήνα συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης. Εύλογα, διερωτάται κανείς εάν πρόκειται για σύμπτωση.
2.      Αναμφίβολα, φαινόμενα ευνοιοκρατίας και πελατειακών διευθετήσεων δεν έχουν θέση στο Ίδρυμα. Πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία του αρχαιότερου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της χώρας. Δίνουν επιχειρήματα στους υπονομευτές του δημόσιου Πανεπιστήμιου. Η Διοίκηση του Ε.Κ.Π.Α. και οι όποιοι αρμόδιοι παίρνουν θέση και, αν ναι, ποιά απέναντι στις όποιες πρακτικές προνομιακής μεταχείρισης συγκεκριμένων ομάδων;

Κύριε Πρύτανη,
τα παραπάνω ερωτήματα είναι αμείλικτα και τίθενται με ένταση και οργή από τους εργαζόμενους του Ιδρύματος.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Π.Α και οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου Π.Μ.Σ, όχι μόνο οφείλουν να δώσουν απαντήσεις, αλλά και να προβούν σε ενέργειες για την αποκατάσταση του περί δικαίου αισθήματος.

Επισημαίνουμε ότι το Ίδρυμα και οι εργαζόμενοί του, έχουν στο παρελθόν βρεθεί στο στόχαστρο δημοσιευμάτων και καταγγελιών λόγω μεμονωμένων συμπεριφορών, συμπεριφορών που χρησιμοποιήθηκαν σαν επιχείρημα ακόμα και ενάντια στην προάσπιση των θέσεων εργασίας μας. Συμπεριφορών που έδωσαν αφορμή για να χαρακτηριστεί στο σύνολό του το εργασιακό δυναμικό, το οποίο, στη συντριπτική πλειοψηφία του, ουδεμία σχέση έχει με πρακτικές ευνοιοκρατίας και πελατειακών διευθετήσεων. Αντίθετα, εξακολουθεί να εργάζεται υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, χωρίς να του αναγνωρίζεται ηθικά η προσφορά του. Ουδείς δικαιούται με τις ενέργειές του να δημιουργεί ζητήματα που μπορεί να θέσουν υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητα και την προσφορά του προσωπικού του Ιδρύματος συνολικά.

Αδιαπραγμάτευτο καθήκον μας είναι η προάσπιση του συνόλου του διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος.

Η ανεξέλεγκτη και ασύδοτη δράση συγκεκριμένων ατόμων η οποία στρέφεται σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων και του Πανεπιστημίου ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ΔΕ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ πρακτικές ευνοιοκρατίας, θα τις ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ και θα τις ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ αποφασιστικά.


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Η Γ. Γραμματέας

Ζαχαρίας Τριγάζης                                            Μαρλέν Λογοθέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου