Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού
Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Πανεπιστημίου 30

Αθήνα 21/7/2015
 αρ.πρωτ: 1540


Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση της 2ης δέσμης μέτρων του νέου μνημονίου, τηνΤετάρτη, 22/7, 7.30μ.μ., από τα Προπύλαια προς τη Βουλή.

Τα μέτρα, που περνάνε με τις ψήφους του ενισχυμένου μνημονιακού μπλοκ στη βουλή, ενάντια στη λαϊκή βούληση του Όχι του 61%, θέτουν ένα τεράστιο ζήτημα για μια δημοκρατία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των επιταγών του κεφαλαίου.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ σε κανέναν να θυσιάσει τα δικαιώματα και τις ζωές μας, στο βωμό της «πάση θυσία παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ενάντια σε όλα τα μνημόνια.

ΔΕ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ στην απαξίωση της ζωής μας.

ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ στις υποδείξεις εκείνων που κερδίζουν ξεπουλώντας το δικό μας μέλλον.

Οι δικές μας ανάγκες και επιθυμίες είναι το μόνο κριτήριο που αναγνωρίζουμε.

Προασπίζουμε τις δικές μας ζωές και το δικό μας μέλλον.


Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                 Η Γ.Γραμματέας

Ζαχαρίας Τριγάζης       Μαρλέν Λογοθέτη

_______________________


ΑΔΕΔΥ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή και ψηφίστηκε από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ένα νέο μνημόνιο λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων, μαζικών εκποιήσεων, υποθήκευσης του δημόσιου πλούτου της χώρας και ανατροπής ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Το μνημόνιο αυτό υπονομεύει τη λαϊκή κυριαρχία αφού προβλέπει νεοαποικιακό έλεγχο της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Η Κυβέρνηση, μετά την ψήφιση της πρώτης δέσμης των αντιλαϊκών μέτρων, εισάγει για ψήφιση στη Βουλή την Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015, μία δεύτερη δέσμη σκληρών μνημονιακών μέτρων που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

1. Τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προκειμένου να γίνονται δίκες – εξπρές σε ζητήματα που θα αφορούν πλειστηριασμούς ακινήτων, έτσι ώστε αυτά τα ακίνητα να περιέλθουν στα «νύχια» τραπεζών και funds – «γερακιών» του εσωτερικού και του εξωτερικού.

2. Την ενσωμάτωση, στο εθνικό δίκαιο της χώρας μας, της Κοινοτικής Οδηγίας για την «ανάκαμψη» και την εξυγίανση των τραπεζών. Η οδηγία αυτή προβλέπει ότι σε περίπτωση αποτυχίας και εκκαθάρισης των τραπεζών επιλαμβάνονται οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και όλους τους πολίτες της Αττικής σε παλλαϊκή συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή την Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 και ώρα 7:30μμ στα Προπύλαια.

Συνεχίζουμε τους αγώνες για:

  • Να μην περάσει και να ανατραπεί το νέο βάρβαρο μνημόνιο. 
  • Την Ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικών και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. 
  • Τη μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους. 
  • Την προάσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και δημοκρατίας.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου