Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού


Πανεπιστημίου Αθηνών


Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.


Πανεπιστημίου 30


Αθήνα 21 Σεπτεμβρίου 2015αρ.πρωτ: 1545


ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ 
ΕΔΙΠ
ΕΤΕΠ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑ


Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες,

12 Οκτώβρη 2015 δικάζονται 14 συνάδελφοί μας, 3 μέλη του ΚΣ της ΟΔΠΤΕ, 3 εργαζόμενοι του ΕΜΠ και 8 εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ. Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους του ΕΚΠΑ, πρόκειται για τα μέλη των προεδρείων 3 Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου μας 22, 26 και 28 Νοεμβρίου 2013.

Οι συνάδελφοί μας κατηγορούνται «..ως υπαίτιοι του ότι με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν..» προς την απόφαση του δικαστηρίου το οποίο κήρυξε παράνομη την απεργία την 25 και 26 Νοεμβρίου 2013 και «…απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων μελών των συλλόγων τους…».

Σημειώνουμε ότι η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε μετά το τέλος της πρώτης μέρας της 48ωρης απεργίας, της οποίας η δεύτερη καλύφθηκε από απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία.

Σε ό,τι αφορά ειδικά το ΕΚΠΑ, μετά από τις άοκνες προσπάθειες του κράτους επί δύο χρόνια να ανευρεθούν οι «υπαίτιοι» της μεγάλης απεργίας μας, μέσω σειράς διώξεων, σήμερα η δίωξη των προεδρείων των Γ. Σ., καταδεικνύει ότι η δίωξη αφορά το σύνολο των απεργών και ότι στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής μπαίνει το ίδιο το δικαίωμα μας στην απεργία.

Επειδή αρνούμαστε το καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» που μας έχουν επιβάλλει κράτος και κεφάλαιο με τις μνημονιακές πολιτικές τους,

Επειδή οι αγώνες είναι ο μόνος δρόμος για την κατάκτηση και υπεράσπιση δικαιωμάτων,

Επειδή παραμένουμε αμετανόητοι στην υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην απεργία,

Επειδή θα συνεχίσουμε «να μην συμμορφωνόμαστε προς τας υποδείξεις» υποταγής στα συμφέροντα του κεφαλαίου σε βάρος των συμφερόντων των εργαζόμενων και των κοινωνικών τους συμμάχων, είτε αυτές τις υπαγορεύουν τα παλιά είτε τα νέα μνημόνια.

Σας καλούμε να εκφράσετε έμπρακτα τη στήριξή σας στον απεργιακό αγώνα των 3½ μηνών των διοικητικών υπαλλήλων.

Έναν αγώνα που, σε συντονισμό με τις κινητοποιήσεις όλου του δημόσιου τομέα ενάντια στις απολύσεις, με το ενιαίο πανελλαδικό μέτωπο των 8 ΑΕΙ της χώρας που πλήττονταν από τη διαθεσιμότητα, τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, τη στήριξη από τους συλλόγους σας, κατάφερε να έχει διάρκεια και να είναι νικηφόρος. Με τον απεργιακό μας αγώνα καταφέραμε να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι – διαθέσιμοι, δημιουργώντας ισχυρότατα ρήγματα στις πολιτικές του Μνημονίου.

Την Πέμπτη, 24/9/2015, 4:00 μμ, σας καλούμε σε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου, στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ, προκειμένου να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε ένα κοινό πλαίσιο δράσης για τη στήριξη των διωκόμενων απεργών και για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία.
Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                Η Γ.Γραμματέας


Ζαχαρίας Τριγάζης      Μαρλέν Λογοθέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου